Autohtoni suvenir Župe dubrovačke

Datum: 9/2008

Zrno kolarina

Zrno kolarina, izabrani suvenir Općine

Nagradni natječaj za najbolji izvorni suvenir Općine Župa dubrovačka završen je odabirom zrna kolarina kao najoriginalnijeg rješenja. Sam natječaj je raspisan još u ožujku, međutim stručno povjerenstvo se okupilo 7. svibnja kako bi od 14 pristiglih ponuda odabralo onu najbolju.

Povjerenstvo je imenovano od strane Poglavarstva Općine Župa dubrovačka i to u sastavu: Pasko Pendo, Silvio Nardelli, Ivo Lise, Melita Bego, Katarina Radić, Đuro Lonza, Pero Matić. Autorica suvenira izrađenog od pečene keramike je Ina Korda. Sam suvenir je radi praktičnosti i uporabne primjenjivosti napravljen kao kutijica za nakit.

Zrno kolarina dio je župskog nakita koji je upotpunjavao župsku nošnju. Povjerenstvo je u ovom suveniru uočilo originalnost i prepoznatljivost za Župu dubrovačku te gđi Kordi kao autorici dodijelilo prvu nagradu. Druga i treća nagrada nisu dodijeljene, ali su svi sudionici zbog iznimno velikog truda nagrađeni utješnim nagradama.