Problem parkiranja u Vukovarskoj ulici

Aktualnosti

Autor: Igor Konjevod

Datum: 9/2008

Broj komentara: 0

Rješenje se ne nazire

'Gužva' ispred Mercatora Prometne gužve i nepravilno parkiranje svakodnevne su pojave u cijeloj Župi, no ovaj problem je posebno naglašen u Vukovarskoj ulici (na potezu od Mercatora do Konzuma s jedne i INA-ine benzinske crpke s druge strane). Budući su pred nama ljetni mjeseci kada se populacija stanovnika, a samim time i automobila mnogostruko poveća, smatramo kako je upravo sada pravo vrijeme o tome napisati par riječi i upozoriti nadležne koji kao da zatvaraju oči pred ovim gorućim problemom. Rješenje baš i nije tako jednostavno, pogotovo uzme li se u obzir činjenica da Općina ne raspolaže podacima o točnom broju stanova i njima pripadajućih parking mjesta.

Jedna od mogućnosti jest nuđenje alternativnih rješenja. Bi li to bilo osiguravanje dodatnih parkinga iza zgrada, kupovanje ili uzimanje u koncesiju zemlje iza stambenih objekata, trebalo bi dobro razmotriti i "trijezne" glave donijeti odluku. Stoga se nadamo da će ljudi zaduženi za ovu problematiku uvidjeti neko rješenje koje bi svima trebalo olakšati život. Jer, ni sami stanari Vukovarske ulice ne znaju kako se nositi s nadolazećim gužvama koje sa sobom nose parkiranje po nogostupima.

"Auto-bum"

'Gužva' ispred Mercatora

Naime, vrlo je teško boriti se protiv tolikog broja automobila, dok broj parkirnih mjesta i dalje ostaje isti. Glavni problem tome je, kao i gotovo u cijeloj Hrvatskoj, sve manje obitelji sa samo jednim automobilom. Za ovakav "autobum" nitko nije bio spreman.

Dakle, tu nema mnogo pomoći osim utjecanja na svijest vozača. Danas i nije toliki problem kupiti nekakav automobil koji će služiti za osnovne potrebe, već je problem konstantno povećanje cijene goriva, ali i osiguravanje stalnog parking mjesta za svog limenog ljubimca, a da se pri tom drugim sudionicima u prometu ne smeta.

Sve počinje od vozača

Naime, dugo se vremena mislilo kako problem parkiranja neće uhvatiti Župu kao što je uhvatio stanovnike Grada, ali ipak nismo bili tolike sreće. Stoga, apeliramo na odgovorne da učine konkretne korake koji bi omogućili mirniji i jednostavniji život ne samo stanovnicima ove nagužvane ulice, već i svim Župljanima koji su primorani tuda prolaziti. Također molimo i "obične ljude" da bez obzira na manjak prostora ne ostavljaju svoje automobile gdje god stignu jer rješenje započinje od svakog pojedinca koji će parkirati propisno i na taj način potaknuti i ostale da slijede njegov primjer.

Komentari (0)