Infrastruktura

Autor: Igor Konjevod

Datum: 9/2009

Radovi u Čibači

Radovi na cesti za Poslovnu zonu

Krenuli su dugo očekivani radovi u jednom od najnapučenijih župskih naselja, Čibači. Za sada se radi na cesti koja vodi u Poslovnu zonu, budući je to jedna od frekventnijih cesta u našoj općini koja, u postojećem stanju, jednostavno nije mogla zadovoljiti apetite sve većeg broja vozila, posebno teških prometala koja su snadbjevala trgovačke i druge centre, a ujedno uništavala nedoraslu postojeću cestovnu infrastrukturu. Međutim, treba napomenuti da radovi ne obuhvaćaju samo cestovnu infrastrukturu već da se također radi o postavljanju nogostupa i javne rasvijete, te rješenju velikog problema, odvodu oborinskih i odpadnih voda koje se također rješava ovim putem.

Otežan i usporen promet koji je normalan u ovakvim uvjetima žitelji Župe Dubrovačke relativno dobro podnose, jer su svjesni da se zbog boljitka treba strpiti neko kratko vrijeme. Stanovnici Čibače posebno su zadovoljni pokrenutim infrastrukturnim djelatnostima jer se počelo s rješavanjem srži problema Čibače i njenih stanovnika, a to su oborinske vode i kanalizacija.

Svi ovi navedeni radovi trebali bi završiti do kraja ove godine, a s početkom naredne trebalo bi se početi dalje sa izgradnjom kanalizacijskog sustava kroz Put Pera Kojakovića, koji će riješiti probleme velikog broja stanovnika toga kraja.

• 27.9.2010 : župljanin

sramota! kad če se taj put sredit? prošlo je skoro godina od predviđenog datuma za završetak radova!