Iz Općine

Datum: 1/2010

Dodjela stipendija

Ivan Vlašić

Općina Župa dubrovačka je i ove godine osigurala stipendije za školsku i akademsku godinu 2009./2010. koje je uručio načelnik Silvio Nardelli. Iako je zaprimljeno 133 prijava učenika i studenata s područja Općine Župa dubrovačka, odobrena je 71 stipendija. Natječaji su bili za više kategorija pa je prema kriterijama i odlukama načelnika Silvia Nardellija  37 stipendija dodijeljeno iznimno uspješnim i darovitim učenicima i studentima, onima slabijeg imovnog stanja dodijeljeno je 9 stipendija, a djeci stradalnika Domovinskog rata 17 stipendija. Ove godine posebni dio natječaja odnosio se na kandidate deficitarnih zanimanja dostavljenih od Zavoda za zapošljavanje Dubrovnik za područje Župe dubrovačke pa su stoga jedan učenik (konobar) i sedam studenata (medicine i građevine) ostvarili pravo na stipendiju po toj osnovi.

Konkurencija je ove godine bila iznimno velika. Čak 62 studenata koji su zadovoljili uvjete natječaja, zbog nedovoljnih proračunskih sredstava nisu dobili stipendiju za ovu godinu. Stipendija za učenika iznosi 500 kuna mjesečno, za studenta koji studira u Dubrovniku 800, te za studenta koji studira izvan Dubrovnika 1000 kuna .
Nakon pozdravne riječi načelnika, svi učenici i stipendisti pristupili su svečanom potpisivanju ugovora, a za daljnju uspješnost u školovanju, načelnik je stipendistima uručio i prigodni poklon. Potpisivanje ugovora uveličali su tamburaši Osnovne škole Župa dubrovačka koji su, nakon uručivanja ručno izrađenih božićnih ukrasa i otpjevane kolende načelniku i djelatnicima Općine, održali mali božićni koncert.