Glazbeni uspjesi

Datum: 9/2008

Ponovo najbolji

Ivan Vlašić

U sklopu 42. festivala dalmatinskih klapa, 7. lipnja u Vodicama održana je "Večer popularnih skladbi" na kojoj je Ivan Vlašić osvojio još jedno priznanje, i to nagradu žirija za aranžman. Naime, ova večer je samo dio Omiškog festivala koji je izašao iz svojih okvira (samog Omiša). Tako se osim već spomenute "Večeri popularnih skladbi" održavaju još i "Debitantska večer" na Bolu, "Večer novih skladbi" u Blatu na Korčuli i "Večer mješovitih klapa" u Opuzenu.

Kako napominje sam Vlašić, za prisustvovanje na ovako važnom festivalu prije svega potrebno je proći audiciju na kojoj se svaka klapa može prijaviti za jednu ili više kategorija. Stoga se klapa Cavtajke koju vodi prijavila za "Večer popularnih skladbi", na kojoj je sudjelovalo još jedanaest klapa sa po dvije pjesme. Cavtajke su se pri tom predstavile pjesmama "Moja posljednja i prva ljubav" i "Ruku za ruku" .

"Moja posljednja i prva ljubav"

Nagradu žirija za aranžman Ivan Vlašić osvojio je za obradu skladbe Kemala Montena "Moja posljednja i prva ljubav" u izvedbi klape Cavtajke. No, osim službene nagrade Vlašić je osvojio naklonost publike i ostalih klapa koje su pokazale veliko zanimanje za njegov aranžman.

Osim već spomenutog priznanja, tokom večeri dodijeljene su još tri nagrade publike (klapama Bunari iz Vodica, Tragos iz Trogira i Mirakul iz Vrpolja), kao i nagrada žirija za izvedbu koju je osvojila klapa Tragos.

Srebrena plaketa Otoku

Također, treba napomenuti kako osim Cavtajki Vlašić vodi i klapu Otok, te Tamburaški sastav Osnovne škole Župa dubrovačka. Kao i većina s kojima radi Ivan Vlašić, klapa Otok također niže jako dobre rezultate. Tako su u svibnju na natjecanju pjevačkih zborova u Zagrebu osvojili Srebrenu plaketu, što je izuzetno dobar rezultat za tako mladu klapu.

Svaka čast!

"Naravno, za svaki uspjeh je potrebno mnogo rada i odricanja svih članova klape, ali i mene kao voditelja, no za ono što čovjek voli uvijek se nađe vremena." Ove riječi Ivana Vlašića vraćaju nas u svijet gdje nije bitno koliko se zarađuje, već raditi ono što se voli i želi jer jedino tada se u svom poslu može postati najbolji, a ovaj mladi Župljanin je zaista najbolji. Stoga, što drugo reći do – svaka čast i mnogo uspjeha i dalje!

• 01.5.2010 : johan

najbolji.samo naprijed