Župski humanitarni kros 2008.

Autor: Matea Miloslavić

Datum: 9/2008

Najvažnije je sudjelovati

'Gužva' na startu

I ove godine, po osmi put za redom održan je (već pomalo kultni) kros po Župi humanitarnog karaktera. Utrci je pristupilo čak 150 trkača među kojima je bilo zaista svih generacija. Neki su se vodili motom "nije važno pobijediti, nego sudjelovati", dok su neki zaista jedino željeli pobijediti.

Stoga je za većinu ova utrka od Mandaljene do Srebrenog bila malo duža nedjeljna šetnja, dok su pojedinci dali sve od sebe ne bi li na barem godinu dana bili najbrži trkači u Župi dubrovačkoj.

Humanitarni karakter

Na pola puta...

Kao i prijašnjih godina i ove je godine kros bio humanitarnog karaktera, a novci koji su se skupili prodajom majica (a to je bilo 8000 kuna), dodijeljeni su kao i prošle godine za pomoć najpotrebnijim obiteljima u Župi. Sve u svemu najmlađi možda i jesu osvojili prva mjesta, ali to nije spriječilo brojne Župljane da iziđu iz svojih kuća i sudjeluju ili samo promatraju jedan ovakav događaj koji je postao tradicionalan i kojemu se raduju i klinci i odrasli. Stoga, ako ste sudjelovali ove godine: "Svaka Vam čast", a ako niste uvijek imate priliku sljedeće godine.

Puž i kornjača

Pero Mihaljević Puž i kornjača - zaštitni znak Župskog krosa

Ovom prilikom željeli bismo zahvaliti Peru Mihaljeviću koji je kao i prošlih godina svoj doprinos krosu ostvario oslikavajući majice likovima koji su postali zaštitni znak ove manifestacije, a to su kornjača i puž. Pero je naime student treće godine restauracije na dubrovačkom Sveučilištu, i glavni je "krivac" ovakve vizualne prezentacije humanitarnog krosa od Mandaljene do Srebrenog.