Boćanje

Datum: 9/2009

Donji Brgat ugostio male boćare iz cijele Hrvatske

Sa svečanog otvorenja

Malo je malih mjesta koji se mogu pohvaliti organizacijom takmičenja u kojem sudjeluju sportaši iz cijele Hrvatske, pa uspjeh Donjeg Brgata, koji je krajem srpnja bio domaćin mladim boćarima na Državnom prvenstvu za kadete, zaslužuje sve pohvale. Na prvenstvu je nastupilo 46 najboljih kadeta iz boćarskih saveza: Zagrebačke, Istarske, Slavonsko-Baranjske, Splitsko-Dalmatinske, Primorsko-Goranske, Šibensko-Kninske, Zadarske i Dubrovačko-Neretvanske županije, koje je pratilo 18 voditelja i trenera. Sudionici prvenstva su bili smješteni po kućama domaćina, pa su uz sportski dio,  vrijeme provodili i u zajedničkom druženju sa svojim vršnjacima iz Župe.

Petar Kraljić i Antonio Čupić, brončani u disciplini 'parovi klasično', u društvu Stijepa Knega, Predsjednika Županijskog boćarskog saveza i Predsjednik BK Donji Brgat.

Za posebno zadovoljstvo domaćina su se pobrinuli mali boćari Donjeg Brgata Petar Kraljić i Antonio Čupić  osvojivši brončanu medalju u disciplini Parovi klasično, u konkurenciji momčadi iz krajeva gdje se puno više ulaže u boćanje i rad s malim boćarima, nego što je slučaj na jugu Hrvatske. Za najuspješnijeg kadeta Hrvatske je proglašen Marin Ćubela iz BK Nade - Split. Marin je nastupio u svim disciplinama kroz četiri dana prvenstva, te osvojio dva prva, dva druga i jedno treće mjesto.

Foto: Nikša Duper