Juniori i mlađi juniori Gusara

Datum: 1/2010

Na mladima svijet ostaje

Juniori VK Gusar

..."Olea pjeva Župa sva, olea svi za Gusara, olea dohodi iz Mlina nam pjesma ta, od sveg srca za Gusara..." Tako se pjevalo ovog ljeta u Mlinima, no ovaj put ponos Župe nije bila seniorska ekipa, već župska djeca koja su dala sve od sebe da osvoje naslov prvaka Hrvatske druge vaterpolske lige. Naravno, to su i uspjeli, te su još jednom pokazali kako je rad i trud  najvažnija komponenta koja garantira uspjeh.

Radi se naime o dvjema različitim kategorijama; juniorima i mlađim juniorima. Juniori su titulu osvojili u svojim Mlinima nakon tek jedne utakmice, dok su mlađi juniori po pokal morali potegnuti čak do Zadara, te potom ostvariti uspjeh na turniru na kojem su sudjelovale četiri najbolje plasirane ekipe. No, iako je njihov put do zvijezda bio ipak nešto trnovitijeg karaktera, pokazalo se kako su imali dovoljno snage, znanja i volje za donijeti drugi po redu ovogodišnji pehar na "Plivalište".

Kad se male ruke slože...

Juniori VK Gusar

Međutim, ovaj uspjeh nije došao iznenada, jer su ovi mladići cijele godine zdušno trenirali pod paskom trenera Siniše Zonića koji je kasnije preuzeo vodstvo "prve momčadi", dok je njegov rad nastavio Marko Kortizija. A kako je već mnogo puta dokazano, "kad se male ruke slože, sve se može, sve se može".

No, iako je vaterpolo prvenstveno ekipni sport gdje svaki pojedinac mora dati sve od sebe, ipak je potrebno pohvaliti dvojicu igrača koji su se u završnicama iskazali malo više nego ostali. Tu mislim na juniora Mata Miloslavića koji je kući ponio titulu najboljega igrača i najboljega strijelca, te mlađeg juniora Roberta Palunčića koji je na turniru u Zadru proglašen najboljim strijelcem.

Juniori VK Gusar

Stoga, ukoliko se netko pitao što se i kako to zapravo radi u "Gusara", dobio je najbolji mogući odgovor: radi se konstantno i kvalitetno! A upravo takav rad za sobom mora nositi i rezultate koji bi trebali biti na ponos cijeloj Župi jer na mladima svijet ostaje, zar ne?